Altijd een duidelijk verhaal.

Schrijven over medisch/zorg

Medische teksten: zorgvuldigheid voorop

Medische teksten moeten vaak aan andere eisen voldoen dan commerciële of beleidsteksten. Ook deze zorgteksten lezen het beste in concrete taal, al dien je hier en daar te nuanceren. Want wat voor de ene patiënt geldt, gaat voor een andere niet op. Zorgvuldigheid staat voorop bij medische teksten. En voorkom vooral het beloven van ‘gezondheid’ of ‘genezen’. Leonores blog ‘Neem uw badjas mee’ beschrijft de complexiteit van deze teksten met een knipoog.

Richtlijn voor medische teksten

Sommige medicijnnamen krijgen een hoofdletter (merknaam) en andere beginnen met een kleine letter (stofnaam). Ook is het belangrijk om een goed medisch woordenboek als richtlijn te nemen en afspraken te maken voor de organisatiegerichte spelling. Schrijven we afdeling cardiologie? Afdeling Cardiologie? Of spreken we in plaats van afdeling over poli of zorgkern? Voor Amphia in Breda redigeren wij al jaren patiëntenfolders, informatiedossiers en webteksten.

Over medisch tekstschrijver Leonore Pulleman

Leonore werkte in medische organisaties, studeerde communicatie- en informatiewetenschappen en is nu ruim tien jaar medisch tekstschrijver. Ze kent de trends en hindernissen in zorgland en neemt lezersgroepen graag mee op excursie. Bijvoorbeeld een groep:

  • patiënten, voor een laagdrempelige tour zonder betutteling
  • medisch functionarissen, die elkaar scherp houden via vakbladen
  • artsen, die willen praten met iemand die weet hoe een operatiekamer functioneert en hoe wetenschappelijk onderzoek tot stand komt
  • farmaceuten, met een meer commerciële insteek
  • paramedici, voor wie marketing redelijk nieuw is

Goede teksten werken voor u, zoals een effectieve behandeling voor een patiënt.

Bel of mail ons voor een advies op maat.

Disclaimer Design door BuroPARK